Ptuj Guide

 

Dobrodošli na straneh spletnega vodiča Ptuj Guide!

Pozdravljeni, sem Sanja, lokalni turistični vodič po mestu Ptuj. Od leta 2004 opravljam vodenja po zbirkah Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in po mestu Ptuj v treh jezikih: slovenskem, nemškem in angleškem.

Kot ljubiteljski zgodovinar in pripovedovalec me zanimajo zgodbe, tiste male in velike zgodbe, ki se skrivajo v nedrju našega malega mesta. Včasih so očitne, včasih neznatne in drobne, vedno pa nas obogatijo, nam dajo novo perspektivo na svet in mesto in nas seveda zabavajo. Katere so torej tiste zgodbe, ki jih skriva eno najstarejših mest na Slovenskem? Kaj nam lahko povedo zidovi, artefakti, kakšen duh preteklosti veje iz starih mestnih uličic? Odkrijste zgodbe, ki se skrivajo za mestnimi vrati!

Ptuj Guide je spletna stran zasnovana kot portal, ki prinaša najnujnejše informacije turistom v treh jezikih, slovenskem, angleškem in nemškem. Blog, ki ga spremlja, prinaša članke zapisane le v slovenščini, namenjeni pa so seveda Ptujčanom in vsem ljubiteljem malega, starega mesta ob Dravi.

Kaj prinaša portal Ptuj guide?

* Najosnovjenjše informacije turistom, ki si želijo ogledati mesto v treh jezikih.

* Zgodbe, ki jih je spisalo mesto skozi stoletja.

* Možnost ogleda zgodovinskega mesta z vodičem!

 

 

ptuj guide cover dark

 

Kaj prebrati najprej?

Zgodovina

 

Zgodovina

Jantarjeva cesta

By On oktober 28, 2012

Jantrajeva cesta je bila pomembna prometnica, ki je vodila tudi skozi Ptuj. Read More

Zgodovina

Nastanek mesta Ptuj

By On september 24, 2012

Kako je mesto Ptuj nastalo? Read More

 


Zgodbe

 

Zgodbe

Legenda o svetem Juriju

By On julij 22, 2016

Mesto Ptuj ima v svojem grbu križ sv. Jurija, ki je zavetnik proštijske cerkve in obenem tudi zavetnik mesta. Ste se kdaj vprašali kakšna je njegova zgodba? Najbolj znana legenda, ki govori… Read More

 

Kotički

Kotički

Ljudski vrt

By On julij 22, 2016

Imamo to srečo, da živimo v zelenih mestih, na Ptuju pa tudi to srečo, da smo hitro v naravi, tudi ko stopimo malo ven iz samega centra mesta. Eden zame najbolj čarobnih… Read More

 

 

 

34697514