Ptuj Guide

Vodenje po mestu Ptuj

 

Popeljala vas bom po ključnih točkah starega mestnega jedra, vam razkazala najlepši razgled, najpomembnejše stavbe in vam pokazala tisto najboljše, česar na Ptuju ne smete zamuditi. Doživite mesto Ptuj skozi zgodovino in arhitekturo, ki jo ponuja!

 

 

 

Zgodbe sv.  Jurija in  Gospodov Ptujskih

 

Srednjeveško vodenje po mesti Ptuj vam bo pokazalo vse srednjeveške kotičke mesta in vam skozi zgodbe razložilo kaj se je v mestu v srednjem veku dogajalo, kako so meščani živeli in kaj jih je pestilo. Ob tem bomo rekli tudi kako o srednjeveški arhitekturi in umetnosti. Podajte se v temačno obdobje srednjega veka!

 

 

 

Vodenje po grajskih zbirkah

 

Ptujski grad v katerem domuje Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož je eden najlepših gradov v Sloveniji, ki ponuja čudovite zbirke in posebne eksponate.  Popeljala vas bom po zbirkah, podali se bomo v zgodovino gradu in družin, ki so tam živele in vam povedala vse zgodbe o zanimivh eksponatih, ki jih hrani muzej. Zanimivo popotovanje po muzejski zakladnici!

 

 

 

Ptujska zgodba o vinu

 

Ptujska zgodba o vinu je posebno vodenje, ki se poda v zgodovino vinarstva na Ptuju, zgodovino družin, ki so se ukvarjale z vinom, v vinogradništvo in seveda  – vino bomo tudi poizkusili! Ptuj kot središče vinskega področja Spodnjega Podravja ima za sabo bogato zgodovino vinarstva, spoznli jo bomo skupaj na različnih, zanimivih točkah v starem mestnem jedru.

 

 

 

S kom se boste podali po mestu?

 

Sanja, vodič, Ptuj

 

Moje ime je Sanja Selinšek. Kot vodič z licenco to delo orpavljam že več kot 10 let. Vodila sem različne skupine: vrteške otroke, učence osnovnih in srednjih šol, starejše, upokojence, člane različnih društev, združenj in podjetij.  Vodenje po mestu Ptuj traja najmanj eno uro ali uro in pol, po dogovoru pa lahko seveda tudi dlje. Na vodenju se prilagodim vašim željam in potrebam, tako da se sproti dogovorimo kako bo vodenje potekalo.

 

 

                                                                        

CENIK VODENJ

Cena vodenja po mestu  in srednjeveškega vodenja je:

  • 2,5 € na osebo, če je v skupini več kot 15 ljudi,
  • 40 €, če je v skupini manj kot 15 ljudi.

Dolžina vodenja: 1h – 1,5 h

 

Cena vodenja po grajskih zbirkah

  • 30 € na vodenje (ob tem morate še poravnati vstopnino).

 Dolžina vodenja: 1,5 h

Cena vodenja Ptujska zgodba o vinu

  • 10 € na osebo (ob tem dobite 3 vzorce vina).

Dolžina vodenja: 2 h

 

Vodenje lahko naročite v treh jezikih: 

          slovenskem

 

          nemškem

 

          in angleškem jeziku.

 

 

Naročite vodenje po mestu Ptuj! 

 

 

 

 

34697514