Ptuj Guide

Pozdravljeni in dobrodošli!

Sem Sanja Selinšek, rojena Ptujčanka in ustanoviteljica spletne strani Ptuj Guide. Leta 2004 sem opravila izpite vodiča po muzejskih zbirkah Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož in tako pričela z vodenji po čudovitih zbirkah, ki jih hrani muzej. Nekoliko kasneje, leta 2009, sem opravila še izpit za lokalnega turističnega vodiča po mestu Ptuj. Tako vse do danes vodim različne skupine turistov po mestu in po muzejskih zbirkah v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku.  To spletno stran sem ustanovila že leta 2012, vendar takrat ni zaživela. V letu 2016 sem prenovila njen koncept in tukaj je – za vaš navdih, užitek in zabavo!

Kaj prinaša Ptuj Guide?

Spletno stran Ptuj Guide sem v letu 2012 zasnovala kot portal, ki bi objavljal vso vsebino v treh jezikih, v slovenskem, nemškem in angleškem. Kot nekdanji novinar in novinar po srcu sem zelo pogrešala to delo in želela sem pisati članke o različnih temah, ki bi zanimale turiste, obiskovalce Ptuja in tudi Ptujčane. Takratni koncepr sem si zastavila nekoliko preširoko, saj sem želela vso vebino še prevesti v dva tuja jezika. Vse skupaj pa je bilo preveč za enega človeka. Tako spletna stran v letu 2012 ni zaživela. Vmes se je pojavila podobna spletna stran, ki sloni na pravzaprav identičnem konceptu (avtor Črtomir Rosič, http://discoverptuj.eu/), zato sem se odločila, da spremenim svoj prvotni koncept in tudi sebi olajšam delo.

Prenovljen koncept

Ptuj-guide.com je spletni portal namenjen vsem,  ki bi radi odkrili mesto Ptuj. Namenjen je tako Ptujčanom, kot tudi vsem turistom in vsem, ki načrtujejo postanek v našem mestu. Gre za spletno stran, ki podaja osnovne turistične informacije, ki jih potrebujete ob obisku mesta, obenem pa prinaša zanimive članke, napotke in priporočila, kaj si v mestu ogledati in kaj početi. Tako bo ogled najstarejšega slovenskega mesta enostaven in zabaven.

Osnovne informacije, ki jih potrebuje vsak obiskovalce mesta so predstavljene v treh jezikih. V slovenskem, nemškem in angleškem. Opremljene so s fotografijami in zemljevidi in podajajo tisto ključno kar vsak potrebuje ob obisku nekega mesta. Drugi del portala je zasnovan kot blog, sestavljen iz člankov, ki bodo obravnavali posamezne teme vezane na mesto, vendar bodo zapisani le v slovenskem jeziku. Ker ogromno informacij najdete že na spletni strani http://discoverptuj.eu/ in drugod, bodo članki na portalu Ptuj Guide usmerjeni samo na posamezne teme, ki me zanimajo.

“Portal Ptuj Guide vam želi predstaviti različne zgodbe, ki jih skriva mesto, vas popeljati v zgodovino in vam predstaviti tisto, kar se skriva za mestnimi vrati!”

Kdo je avtor portala?

Sem Ptujčanka, ljubiteljski zgodovinar, po poklicu pa profesor slovenščine in prevajalec in tolm2T4A4721ač za angleški jezik. Pisanje, jeziki, knjige in zgodbe so bili vedno del mene in so še vedno moja strast. Moje delo obsega različne askpekte kulturnega življenja – delam kot prevajalec v treh jezikih, vodim prireditve in intervjuje, delam na ptujskih festivalih, pomagam pri organizaciji le-teh, vodim največje kulturno društvo na Ptuju DPD Svoboda Ptuj in se urim v pripovedovanju, lutkarstvu in v teh časih tudi v iskanju redne službe. 😉

Kot novnar v mirovanju (delala sem predvsem na časopisu in na TV)  in pripovedovalec želim pisati člnanke za to spletno stran, ki bodo prinašali zanimive zgodbe Ptujčanom in drugim, ki jih bodo želeli brati. Naj vas zgodbe popeljejo v eno najstarejših mest na Slovenskem!

 

Več o mojem delu, si preberite na moji spletni strani Agatha Art.

 

LOGO-S-PODATKI12

 

Spoznaj raznovrstnost starega mesta ob Dravi
Ptuj skriva mnoge zgodbe, zaupaj mi svoj email naslov in nove zgodbe bodo vedno tu zate, da jih spoznaš.


 

34697514